Wynn Macau akan menganjurkan 50 Restoran Terbaik Asia pada 29 Mac
toto

Wynn Macau akan menganjurkan 50 Restoran Terbaik Asia pada 29 Mac

50 Restoran Terbaik Asia, anugerah tahunan yang meraikan hidangan terbaik di rantau ini, akan diadakan di Wynn Macau untuk kali ketiga pada 29 Mac.

Acara tahun ini menjanjikan sesuatu yang menarik kerana restoran keluaran macau penghormatan 50 Terbaik Asia di pelbagai bandar, dan Wynn menjadi tuan rumah kepada beberapa acara masakan untuk membina reputasi Macau sebagai Kota Kreatif Gastronomi yang ditetapkan UNESCO.

50 Restoran Terbaik Asia akan menganjurkan majlis anugerah dalam talian untuk Data SGP mendedahkan pemenang tahun ini pada 29 Mac, dan juga akan mengadakan beberapa siri acara secara langsung bersama dengan sambutan tempatan serentak di Bangkok dan Tokyo.

Kristoffer Luczak, Naib Presiden Eksekutif Makanan & Minuman untuk Wynn Macau, berkata: “Wynn berbesar hati untuk dinamakan sebagai rakan kongsi tempat rasmi untuk 50 Restoran Terbaik Asia sekali lagi tahun ini.

“Kami berasa bertuah kerana dapat menganjurkan acara masakan terkenal di peringkat antarabangsa seperti ini, dan menyokong pembangunan ‘pelancongan Togel SDY + gastronomi’ kerajaan sambil mempamerkan warisan pelbagai budaya bandar kami dan mempromosikan pembangunan mampan Macao sebagai ‘Kota Kreatif Gastronomi’ .”

Acara itu juga akan menampilkan beberapa cef berpengaruh dan profesional masakan yang akan membincangkan perkara yang menjadikan masakan Asia benar-benar unik dan berkongsi idea baharu untuk memajukan pembangunan mampan industri masakan. Satu pasukan cef selebriti akan menyediakan jamuan kolaboratif manakala ahli campuran yang memenangi anugerah akan mengumpulkan beberapa koktel yang luar biasa.